Kirándulási, túrázási lehetőségek Répáshután és a környékén

Répáshuta az egyetlen település a Bükki Nemzeti Park területén. A gerendaházak ugyan tökéletesen alkalmasak arra, hogy akár 2 napig ki se mozduljatok belőle, mégis bátorítunk Benneteket arra, hogy fedezzétek fel a környéket, mert rengeteg izgalmas és különleges programmal vár Répáshuta és térsége.

Pár lépésre a vendégházaktól rövidebb-hosszabb sétákat tehettek akár a település panorámás sétaútjain, vagy a közeli tanösvényeken, erdőben. 

FOGLALÁS

Néhány a vendégházaktól gyalog elérhető kényelmes séta / túra útvonalak

Kőbalta-tanösvény (hossza 1,4 km)
Tárnics-tanösvény (hossza 4,2 km)
Bolygó túra tanösvény (hossza 4 km)
„Sólyom-kő” (a vendégházaktól 900 m-re)
Balla-barlang ( a vendégházaktól 900 m-re, 10 perc sétára a Kőbalta Tanösvényen)
Séta Répáshuta körül (rövidebb és hosszabb verzió is lehetséges)

FOGLALÁS

Hegyi túra túravezetővel

Ha komolyabb, több órás bükki, hegyi túrára van igényetek, kérjétek egyedi ajánlatunkat túravezetővel kísért túrákhoz.

FOGLALÁS

Bükki Csillagda

Répáshután különlegesen csillagos az égbolt. A Bükki Nemzeti Park, ahol a falu is található, 2017-ben elnyerte a Csillagos Égbolt Park címet, ennek következtében a falu közvilágítását is borostyánszínűre cserélték, hogy a fényszennyezettséget csökkentsék. A látogatóközpontban sok érdekességet ismerhetünk meg a csillagok és az űrkutatás világáról, csillag típusokat, a csillagok életét és Napunk szemmel láthatatlan jellemzőit is bemutatják. Látható egy páratlan meteorit gyűjtemény, ahol meg is érinthetjük ezeket az űrből érkezett köveket, holdi és marsi eredetű meteoritokat. A 3D planetáriumból jó és rossz időben is kémlelhetjük az égboltot, illetve 5D-és virtuális űrutazásra is indulhatunk. A Csillagdától indul a 4 kilométer hosszú Bolygó Túra tanösvény is, mely a környék természeti, földtani és kultúrtörténeti értékei mellett egy lejárható Naprendszer modellt is tartalmaz. A Bükki Csillagda a vendégházaktól 1 km-re gyalog 10-15 perc kényelmes sétára található.

FOGLALÁS

Privát távcsöves csillagászati bemutató

Kalandoznátok a csillagok izgalmas világában? Szemmel láthatatlan kettős csillagokat, galaxisokat és egyéb érdekes égi objektumokat is megfigyelnétek? A legjobb helyen vagytok,mert Répáshuta a Bükki Csillagoségbolt-park szívében fekszik és a település közvilágítása fényszennyezésmentes. Csillagászati teleszkóp segítségével megfigyeljük az égbolt csodáit, a Hold krátereit, a bolygókat. Csillagképtúrát teszünk az égen, megismerkedünk néhány csillagképpel és a hozzájuk kapcsolódó legendákkal. Gyertek és vegyetek részt ezen a különleges programon, exkluzív bemutatón csak és kizárólag Nektek! Külön kérésre éjszakai képet is készítünk Veletek háttérben a csillagos égbolttal.

FOGLALÁS

Nyissuk ki látókörünket, hogy maximum 40-50 perces autóúttal milyen programok várnak!

Lillafüred – 14 km-re, 20 perc autóút (Csónakázás a Hámori-tavon, kisvonatozás, Kalandpark, Libegőzés, Szent István Cseppkőbarlang, Anna-barlang, vízesés, Palotaszálló függőkertje, stb.)

Lillafüredi Pisztrángtelep, amely Lillafüredről kisvonattal is elérhető. (Isteni friss pisztrángot ehettek!) A Pisztráng-telep május-október között nyitva, viszont a Vendéglő a pisztrángoshoz étterem egész éven várja a vendégeket.

Eger – kb. 30 km-re, 40 perces autóút. (Boros pincék, Szépasszonyvölgy, Belváros, Egri vár, stb.)

Miskolc – kb. 30 km-re, 35 perces autóút (Diósgyőri Vár, Belváros, stb.)

Termál fürdők (Eger, Egerszalók, Demjén, Miskolc-Tapolca)

FOGLALÁS

Vendégház foglalás