Skip to main content

Amikor a város zaját és a mindennapi stresszt magunk mögött hagyjuk, gyakran a természet felé fordulunk megnyugvásért. Japánból származik egy különleges gyakorlat, az erdőfürdő, vagy más néven shinrin-yoku, ami egyszerűen a természetben eltöltött idő gyógyító hatásait használja ki. Ez a gyakorlat annyira elismert, hogy Japánban létezik egy Erdőterápia Társaság is, ahol orvosok erdőorvoslásból szereznek kiegészítő képesítést.

Az erdőfürdő jótékony hatásai

A shinrin-yoku, azaz erdőfürdő gyakorlata egy 2-2,5 órás, könnyed sétát jelent az erdőben, ahol nem csupán a test mozgásáról, hanem a környezetünk tudatos érzékeléséről is szó van. A fa illata, a levelek susogása, a természet színei és formái mind hozzájárulnak ahhoz, hogy:

  • Csökkenjen a szervezet stressz-szintje,
  • Megerősödjön a legyengült immunrendszer,
  • Serkentse a test és elme relaxációját,
  • Segítse az egészség megőrzését.
Az erdőfürdő gyakorlata a Chalet környezetében

A Chalet vendégházak környéke kiválóan alkalmas az erdőfürdőzésre. Az itt található sűrű, lombos erdők ideális helyszínt biztosítanak a shinrin-yoku gyakorlatához. Javasoljuk vendégeinknek, hogy induljanak el egy reggeli vagy késő délutáni séta során, és tapasztalják meg a természet nyugtató, revitalizáló hatását.

Érezd át a Chalet-élményt

Szálláshelyünk tökéletesen tükrözi a shinrin-yoku szellemiségét. A gerendás, fa bútorokkal berendezett házaink nem csak hogy esztétikusan káprázatosak, de a fa illata és természetes anyagok használata még inkább hozzájárul a pihenéshez és a testi-lelki feltöltődéshez.

Kapcsolódj ki nálunk!

Fedezd fel a shinrin-yoku előnyeit személyesen, foglalj szállást A Chalet-nél, ahol az erdő közvetlen közelében pihenhetsz. Különleges csomagajánlataink érvényesek minden érdeklődő számára, akik nem csak pihenni, de feltöltődni is szeretnének a természet lágy ölén.

Az erdőfürdő egy olyan élmény, amely nem csak hogy segít megőrizni egészségünket, hanem új perspektívát is adhat életünknek. Látogass el hozzánk, és tapasztald meg, hogy milyen érzés, amikor a természet gyógyító ereje minden porcikánkat áthatja.