Utazásaink során mindig az egyedi hangulatú és kivitelű természetközeli privát szállásokat választjuk, mert ilyen helyeken igazán otthon érezhetjük magunkat, lelassulhatunk, feltöltődhetünk, miközben pár nap erejéig részévé válhatunk a helyi településnek, kultúrának. Egy ilyen, páratlan fekvésű dél-olasz településen kezdett el motoszkálni a fejünkben, hogy ez a hely, ahol élünk legalább annyira különleges, mint az a örökké emlékezetes dél-olasz, észak-amerikai, vagy tiroli hegyi falu.

FOGLALÁS

Több éve dédelgettük azt az álmunkat, hogy ebben a gyönyörű, hegyi faluban Répáshután, ahol élünk, egy igazán exkluzív, hegyi környezetbe illő, igényes szállást hozzunk létre és megmutassuk ezt a páratlan helyet másoknak is. Utazásaink során összegyűjtött tapasztalatainkat és a praktikumokat is figyelembe véve vágtunk bele 2019 elején a megvalósításba. 2 év kemény munkája van ebben a projektben, minden szabadidőnket rááldozva, szívünket-lelkünket beletéve, lelkesen, egymást kiegészítve haladtunk előre.

Répáshuta az egyetlen település a Bükki Nemzeti Park szívében, egy autentikus, élő kb. 400 lakost számláló hegyi falu, amely egy hosszú völgyben helyezkedik el 600 m tengerszint feletti magasságban hegyekkel, mezőkkel, erdővel körülvéve. Egyértelmű volt, hogy egy ilyen környezetben csakis egy faház jöhet szóba.

Ennek a pici falucskának az egyik végében az erdő szélén 4300 nm-es területen, egy lejtős hegyoldalban épült meg vendégház projektünk, amely két gerendaházat és egy különálló finn szaunaházat foglal magába. 

Barátaink, amikor nálunk járnak, mindig rácsodálkoznak, hogy mennyire gyönyörű csillagos nálunk az ég. A Bükki Nemzeti Park Magyarország harmadik nemzetközileg is elismert Csillagoségbolt Parkja. A falu közvilágítása is egyedi, borostyánfényű, zavartalan panorámával az égboltra. A csillagokat a vendégházaink teraszáról, vagy akár a privát jacuzziból is megcsodálhatjátok.

Gerendaházaink teljes üvegfelületet kaptak, hogy még ezzel is igazán közel hozzuk a természetet: akár az ágyból, vagy akár szaunázás közben gyönyörködhessetek a természet látványában minden évszakban más-más hangulattal. 

Fontos szempont volt a stílus, a funkcionalitás és a magas minőség. A belső kialakítás a skandináv-modern jegyek és a rusztikus stílus ötvözete. Így egyedi tervezésű és készítésű bútorokkal, rönk asztalkákkal, kiegészítőkkel rendeztük be a házakat. A meleg kuckózós hangulatról egy elektromos látvány kandalló gondoskodik, így nem kell a begyújtással bajlódni.

Ha elvonulásra, lelassulásra, igazi kikapcsolódásra, teljes feltöltődésre, harmóniára vágytok egy prémium kategóriájú szálláshelyen, fogaljatok nálunk legalább két éjszakára és pihenjétek ki magatokat egy igazán egyedi, faillatot árasztó borovi fenyőből készült gerendaházban.

 

Szeretettel várunk benneteket!

Szilvi & Tibi

Vendégház foglalás